Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sine anket

İPEK TUZCUOĞLU

Başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu ile jüri üyesi olduğu 6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bir araya geldik. Hem festivali, hem de yeni sinema filmini konuştuk...
Festival nasıl geçti?
Yoğun geçti. Festivale bu yıl çok güzel filmler katıldı. Çok film izlemekten mutluyum ben. Filmlere puan vermek çok onore edici bir şey.
Genç sinemacılara destek olmak nasıl bir his?
Destek olmaktan çok mutlu oluyorum. Ben hep kısa film yarışmalarında jüriydim, uzun metraj jürisinde ilk defa bulunuyorum. Belgeselleri çok seviyorum.
Neden jüri üyesi oldunuz?
Böyle olunca birçok filmi ilk kez izleme fırsatı yakalıyorum, kendimi geliştiriyorum. Gençleri yakalıyorum, onların dünyasına kulaç atabiliyorum.

GENÇLERİ ANLAMALIYIZ

Yeni nesil sinemacıları nasıl buluyorsunuz?
Çok farklılar; biz gibi değiller, bizim jenerasyon biraz daha farklı. Açık söyleyeyim; deneysellerde anlayamadığım filmler oluyor. Farklı bir kafaları var ama onları da anlamak istiyorum. Bu kafayı da öğrenmek gerekir. Gençleri anlamak demek; geleceği anlamak demek.
Senaryo sıkıntısı olduğu konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Evet, Türkiye'de bu sıkıntı sinemada da, dizilerde de var.
Neden üretemiyoruz, sorun nerede?
Sorun belki de yetenekli insanlara fırsat verilmemesidir. Aynı şey oyuncular için de geçerli. Sen bir yapımcı olarak illa güzel olsun diye tutturursan, yeteneklileri es geçersin. Ellerinden tutulmayı bekleyen birçok insan var. Yapımcıların keşfe çıkması gerekir, biraz tembellik de var serde, o yüzden pek bir keşif olmuyor.
Ufukta yeni sinema filmi projesi var mı?
Evet var, yakın zamanda Adana'da çekimlere başlayacağız. Gerçek bir hayat hikayesi. Kerem Uzun çekecek. 12 Eylül darbesinden sonra idam edilen ilk ülkücü rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayat hikayesi. Ben de filmde Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracağım. Senaryo çok başarılı. Gerçek bir hayatı tekrar yaşamaya ve canlandırmaya çalışacağız. Umarım altından kalkabilirim. Çok heyecanlıyım; yeni bir karakteri oluşturmak daha basit, gerçek birini canlandırmak ise çok daha zor.

SİZCE NE İFADE EDİYOR?


Şans:İnsan kendi şansını kendi yaratır fakat takdir-i ilahiye inanırım. Önce Allah nasip edecek, sonra kul hizmet edecek. Benim şans inancım budur.
Gişe:
Yapımcı için para, oyuncu için ödül.
Aşk filmleri: Vazgeçilmezler.
Aşk: Olmazsa olmaz, varoluştan yok oluşa kadar tek gerçek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA